Foto's op Canvas

Foto's op Canvas

Blogcategorieën
Recente berichten

Foto's op Canvas

Een canvasdoek is een mooi cadeau om weg te geven of om te krijgen. Die ene schattige foto van je huisdier aan de muur, dat is toch geweldig!...

Foto's op Canvas

Foto's op Canvas

Geplaatst op 26-5-2017 door Cantique

 

Jouw favoriete foto aan de muur op een canvasdoek? Wij maken het!

Een canvasdoek is een mooi cadeau om weg te geven of om te krijgen. Een canvas met een foto van het hele gezin voor jouw ouders of grootouders of een canvas gewoon voor jezelf. Geef toe, jouw mooiste vakantiefoto, een groepsfoto met je vrienden of die ene schattige foto van je huisdier aan de muur, dat is toch geweldig!

Wij maken al onze canvasdoeken in eigen huis. Van de afdruk op het canvas tot het spannen van het doek, het gebeurt allemaal bij ons! Maar hoe gaat dat nou eigenlijk? In deze blog leggen we stap voor stap uit hoe wij onze canvassen maken.

Stap 1: Bestandscontrole

Nadat onze klant zijn of haar gewenste foto heeft aangeleverd controleren wij of deze geschikt is om te drukken. Wij letten op de kwaliteit van de afbeelding en ook op het formaat. Soms vallen wat delen van de afbeelding weg omdat deze om het frame wordt gevouwen. Wij houden in de gaten of er geen belangrijke onderdelen verdwijnen.

Stap 2: Afdrukken

Na de bestandscontrole drukken wij de afbeelding af op hoge kwaliteit canvasdoek. Dit doen wij met onze grootformaat printer.

Wanneer het afdrukken klaar is, snijden wij het canvas op de gewenste maat. Zo hebben we tijdens het spannen van het doek geen last van overtollig materiaal.

Stap 2: Het frame maken

Voordat we het doek kunnen gaan spannen moeten we eerst een frame maken op de gewenste afmeting. Wij gebruiken hiervoor latten met een bolling. Deze bolling zorgt ervoor dat het frame niet zichtbaar is of oneffenheden kan veroorzaken op het canvas. 

      

We slaan de latten met een mes-groef verbinding in elkaar en zetten deze vast met nieten. Zo ontstaat er een stevige constructie zodat het canvas straks sterk genoeg is om opgehangen te worden.

      

Stap 3: Het doek spannen

Wanneer het frame klaar is kunnen we het doek uitlijnen en spannen. Hiervoor leggen we het canvasdoek op z’n kop op bubbelfolie, zo beschadigd de afdruk niet. We leggen het frame op het doek en vouwen de randen om, om te kijken of het frame netjes in het midden ligt. Als het frame in het midden ligt nieten we het doek aan alle kanten vast met een nietje. Zo kan het doek niet meer verschuiven. 

      

Vervolgens trekken we het doek strak. Dit doen we per kant en gebeurt met de hand. We nieten dan per kant het doek vast op het frame, hierbij laten we bij de hoeken wat ruimte over. Zo kunnen we de hoeken netjes inknippen en omslaan. 

      

Wanneer de hoeken zijn omgeslagen en vast zijn gezet, spannen we het frame nog na. Dit doen we met wigjes die in de hoeken van het frame worden geslagen. Hierdoor komt er spanning op het frame te staan waardoor het canvasdoek wat strakker komt te zitten. Zo worden oneffenheden op langere termijn tegengegaan. En zie! Het canvasdoek is klaar om opgehangen te worden!

Zo maken wij onze canvasdoeken. Volledig met de hand en in eigen huis. Omdat onze canvassen handgemaakt worden hebben we constant controle op de kwaliteit van het canvas, hierdoor kunnen wij een goed product leveren.

Kijk eens in onze webshop naar verschillende afmetingen die wij leveren. Wil je een afmeting die niet in onze webshop staat? Neem dan gerust contact met ons op, dan kijken we of we voor jouw afmetingen een canvasdoek kunnen maken.

Didié Wierbos

Cantique 

Canvas, Canvasdoek, Doek, Canvasframe

ReactiesLet op: HTML wordt niet vertaald!